Nomad Merida CST

Robert Dobai de la NoMad Merida CST castiga unul dintre cele mai dificile maratoane din Romania

Robert Dobai si Kelemen Arpad la Geiger 2013

Robert Dobai si Kelemen Arpad la Geiger 2013

Concurs: Geiger MTB Challenge
Data: 18 august 2013
Traseu:  lung 100km, mediu 50km, 23km
Diferenta de nivel: 3500m, 1350m, 600m
Organizator: C. S. PRO CYCLING
Site: bikeromania.ro/triada-mtb/sibiu
Numar concurenti: 392
Clasament – Rezultate Geiger MTB Challenge

Orasul: Sibiu
Poze Geiger MTB: Facebook  NoMad Merida CST

Duminica trecuta, 18 august, am participat la ultima etapa a Triadei MTB – Geiger MTB Challenge. Celelalte doua etape au avut loc la Brasov si Paltinis.

Dupa ce anul trecut Kelemen a fost cel mai bun roman din cursa fiind intrecut doar de Marton Blazso din Ungaria, anul acesta Robert Dobai s-a impus terminand primul la general cursa dificila de 100km. Pe locul 2, la 9 minute diferenta a venit Lucian Logigan si de abia pe 3 Marton Blazso cu 30 de minute intarziere.

Lui Robert nu i-a fost usor mai ales ca la una din primele coborari a pierdut bidonasul cu geluri si a trebuit sa se opreasca mai mult la punctele de alimentare.

Marton a facut pana pe traseu si a fost ajutat de Robike de la noi din echipa sa o repare.

Kelemen din pacate nu s-a refacut dupa problemele medicale de care v-am povestit  intr-un articol anterior si a fost nevoit sa abandoneze.

Robike desi s-a ratacit la traseul lung a reusit sa vina pe locul doi dupa Ionascu Marius.

La elite distanta medie, Ionut Sdraila a reusit sa ajunga pe locul 2 in fata lui Miron Elisei si dupa Rakosy Christian.

Doina Titei desi nu a avut un rezultat prea bun duminica, a reusit sa castige in clasamentul general al celor 3 competitii.

Mai jos sunt impresiile si ce s-a itamplat cu fiecare dintre noi.

Robert Dobai Locul I – Elite – traseul lung 100km/3500m
“A fost probabil cea mai grea cursa din acest an, atat din punct de vedere fizic cat si tehnic. Am pornit bine, iar la urcarea pe Magura il aveam in fata numai pe Blazso Marton (Ungaria) undeva la 30 de secunde si pe Luci in spate insa nu stiam exact la ce distanta deorece nu-l vedeam. Sus pe Magura mi-am dat seama ca am numai maxim 1 minut in fata lui. Dupa ce Blazso greseste traseul si il strig inapoi contiunam cursa in doi cu Luci undeva aproape in spatele nostru. Pe prima coborare mai serioasa Blazso sparge roata spate, il intreb ce a patit (deoarece s-a auzit un sunet metalic) si imi zice ca lovit janta foarte tare. In continuare trec pe langa el iar la punctul de alimentare de dupa coborare in momentul in care pornesc ajunge si Luci.

Dupa o portiune de asfalt scurta incepea catararea principala spre Paltinis. M-am uitat in spate la inceputul urcarii si am vazut ca vine si Luci moment in care am decis sa trag putin mai tare observand dupa 2-3 minute ca Luci disparuse. De aici si pana sus in Paltinis am incercat sa tin un ritm constat fortand pe anumite parti ale urcarii deorece nu doream sa fiu ajuns pe coborare, stiind ca Luci coboara mai bine ca mine. Mai mult am incercat sa nu fortez pe coborare pentru ca nu doream sa fac pana.

Coborarea a fost un chin, am reusit sa o fac pe bicicleta cu o singura exceptie chiar pe finalul ei unde am fost nevoit sa cobor de pe bicicleta. Ultimii kilometrii au fost probabil cei mai grei, nu mi plac deloc protiunile de plat asa ca am fixat privirea pe pulsmetru si mi-am propus sa nu las pulsul sa coboare sub 165 bpm. Intr-un final am ajuns la finish nestiind unde sunt cei din spatele, ma asteptam oricand sa reapara Blazso cu care sigur nu as fi putut tine pasul pana la final. Din fericire am ajuns primul!”

Andrei Ianos Locul II – 30/39ani – traseul scurt 50km/1350m
“In prima ora de cursa am avut un ritm foarte bun pulsul mediu fiind de 180bpm. Apoi, din pacate aproape de varful Magura mi-au slabit bateriile. Speram sa pot recupera pe coborare dar nu am putut. Am ramas aproape fara frane si a trebuit sa cobor mai incet, reusind sa obtin un loc doi la categoria mea de varsta.”

Marian Marin Locul V – 30/39ani – traseul lung 100km/3500m
“Salutare! Concursul de la Sibiu este cu adevarat cel mai greu concurs din tara, Tura lunga pe care o fac de 3 ani a inceput foarte bine pentru mine, dupa prima urcare m-am pozitionat cat de mult in fata, si pe Magura am crezut ca am aripi pe un 29″ BigNine imprumutat de Kelemen (merci inca o data Kelemen pt ajutor).

Am depasit foarte multi concurenti ajungand la despartirea traseului lung de scurt pe 9 genereal tura lunga si cred, primi 20 la general cele doua trase si asa deja cu o mica cazatura dupa prima coborare m-am agatat de un brusture :). Dupa ce am intrat numai pe tura lunga si zona mai tehnica am mai luat doua cazaturi de acomodare pe 29” dupa care am scazut un pic ritmul lucru care l-a aprpriat pe prietenul meu Andrei Pop de mine si am terminat coborarea impreuna chiar primind cateva sfaturi de coborare specifica pe 29″.

Am ajuns la punctul de alimentare de pe zona de legatura intre coborare si urcare sper Paltinis unde Andrei s-a oprit pt alimentare, iar eu nu pentru ca avem suficient High5 in bidoane si nu voiam sa car prea mult, in plus stiam ca avem o sursa de apa naturala la jumatatea urcari. Pe zona de asfalt am observat un zgomot la roata spate, zgomotul provenind de la o mica descentrare a rotii spate (probabil de la trantele mele, Kelemen merci de intelegere) care facea ca senzorul de viteza unghiulara sa atinga spitele roti spate. Am facut un pic reglaj si am plecat mai departe. Dupa ce am inceput urcarea am obs ca si Andrei s-a apropriat de mine si avand un ritm mai bun a trecut in fata, probabil ca sprinturile mele de pe Magura ma ajunsesera din urma :). La primul control arbitrul mi-a spus avansul lui Andrei de 9 min, am zis ok poate recuprez pe coborare, vine o coborare mai aspra, cineva era pe trasa buna, am luat alata trasa si iar in cap :), gata zic nu mai risc.
In acest timp am mers cu Gabriel Tintea de la FELT Sidi, el distantandu-se la un moment dat pe zonele mai de viteza avand clar provenienta de sosea daca te uitai la picioare lui. Pe ultima zona de urcare sper Paltinis il observ si pe Blazso care era un pic confuz pe zona de asfalt, strig la el nu pe acolo este traseul si taie zona intre asfalt si traseul bun si ma in treaba pe ce loc sunt eu, i-am zis ca la momentul ala eram pe 10 si a si zbughit-o repede in sus, eu eram plin de crampe in acel moment deci nu am fortat la trena lui :). Pana la sfarsitul cursei au mai fost multe, cel mai important este ca m-a depasit un al coleg care cobora foarte bine si urca la fel, ultimi 10 km care nu se mai terminau m-au gasit pe locul 5 categorie si cred 8 la general o performant de care sunt foarte mandru mai ales ca aceasta categoria, 30-39 este cea mai disputata :).

Am fost foarte aproape de podium, dar data viitoare promit mai multa concentrare si alimentare la timp :). Merci mult NoMad Merida CST pt sustinere, Kelemen pt bike! Merida  BigNine Team te face sa zbori.

Ionut Sdraila – Locul II – traseul scurt 50km/1350m
Pot spune ca am ramas cu o impresie buna despre concursul de la Sibiu. A fost un traseu foarte greu care te solicita foarte mult fizic unde trebuie sa fii bine antrenat si odihnit ca sa poti obtine un rezultat bun.
Cand masina care conducea plutonul s-a dat la o parte atunci a inceput cursa! Imediat cum s-a intrat pe offroad am reusit sa intru primul, mergand inpreuna pentru scurt timp cu cei 3 clasati de la tura lunga la Elite. Dupa putin timp ei s-au desprins si apoi am fost ajuns de alti doi, cu care am mers inpreuna pe Magura unde oboseala acumulata si-a facut simtita prezenta si am pierdut contactul cu ei. In timp ce urcam am gresit traseul, si am pierdut locul 1 la categoria Elite tura scurta, fiind depasit si de alti concurenti. La un moment dat n-am mai vazand marcaje si m-am intors inapoi incepand sa recuperez ce am pierdut dar pe locul 1 nu l-am mai prins, reusind sa termin cursa pe locul 2 la Elite.

Cred ca urmatorul concurs la care o parte din echipa va merge este cel din Bulgaria de la Shumen
E aproape.
Gasiti o selectie de poze aici  si mai in detaliu aici si aici
Detalii pentru inscriere si forum aici

« »

© 2019 Nomad Merida CST. Theme by Anders Norén.