Nomad Merida CST

Maratonul de la Miercurea Ciuc reinvie

Concurs: Maraton Miercurea Ciuc
Data: 4 august 2013
Traseu: scurt – 33km si lung 70km.
Organizator: Asociatia Siculus Alpin Club
Localitate: Miercurea Ciuc
Rezultate – clasament Maraton Miercurea Ciuc 2013

Da, Miercurea Ciuc are din nou maraton.
Pentru cei care nu stiu, aici a cam fost primul maraton mai cunoscut din Romania. Era prin 2004 parca. Tot ce-mi aduc aminte e ca am participat cu o bicicleta de imprumut (Multumesc Laur!) si ca am terminat alergand si cu pedalierul in brate. Una din primele editii a fost castigata din cate-mi aduc aminte de Levente Gyorgy. Era un bun antrenament pentru echipa de aventura de la vremea aceea care mai tarzior a avut unul din primele bloguri de gen. Blogul mai exista si chiar am gasit un mic articolas despre concursul din 2007

Multitudinea de maratoane mtb au dus la disparitia concursurilor de aventura care initial erau mult mai pe val, echipele pregatindu-se toata vara in special pentru Carpathian Adventure.

Concursul initial de la Miercurea Ciuc a fot organizat chiar de Eduard Novak actualul presedinte al FRC, apoi a venit cineva care la copiat jenant si a facut un concurs mai slab organizat din care cauza a disparut pentru cativa ani.

Nu putem decat sa aplaudam revenirea actuala intr-o forma bine organizata mai ales ca traseul lung a fost conceput cu ajutorul rider-ului nostru Kelemen Arpad.

Din pacate Kelemen nu a mai putut participa dar am fost reprezentati de Emese Fodor, Andrea Sandor, Ionut Sdraila, Laszlo Szigyarto si Paul Puiu

La fete maratonul a fost castigat de de Emese urmata de Andrea Sandor
La elite a condus la inceput Ilyes Ferenc care s-a ratacit putin si a fost depasit de Tudor Oprea care a si castigat urmat de Lucian Logigan. Ionut Sdraila a venit pe locul 5.
La maraton amatori Laszlo a mers la distanta lunga desi momentan nu-l avantajeaza si a iesit pe locul 5 la categoria de varsta.
La semimaraton Paul Puiu proaspat refacut dupa operatie a iesit pe locul 2 la categoria de varsta.

Andrea Sandor Locul II – maraton
Maratonul de la Miercurea Ciuc a fost pentru mine cel mai lung concurs din acest an. Am parcurs 70km pe un traseu bun cu peisaj superb. Pe traseu am avut cateva greutati minore 🙂 si am fost atacata de caini, insa nimic grav asa ca am pedalat in continuare si am reusit sa termin cursa pe locul II.

 

Paul Puiu – Locul II – semimaraton

Pentru mine a fost prima oara cand am concurat la maratonul de la Miercurea Ciuc si am terminat pe Locul 2. Traseul a fost extraordinar, o placere sa pedalezi pe el si foarte bine marcat (multumim lui Kelemen pentru implicare). Eu m-am simtit bine dar inca nu sunt in forma maxima dupa operatiile la picioare, una peste alta totul a fost super, organizare excelenta. Ne vedem la urmatorul 🙂

 

Laszlo Szigyarto Locul V – maraton
M-am pregatit pentru acest concurs in mod special, pentru ca Arpad Kelemen mi-a aratat o parte din traseu mai demult, si stiam ca traseul va fi de vis. Se pare ca anul 2013 va fi un an de “sacrificiu” in scopul de a ma obisnui cu turele lungi. Mai putine podiumuri, dar mai multa experienta 🙂

Emese Fodor Locul I – maraton

Ionut Sdraila Locul V – Elite maraton

« »

© 2019 Nomad Merida CST. Theme by Anders Norén.