Concurs: Saint Ana Lake Exterra Triathlon din cadrul Campionatului National de Triatlon Exterra
Data: 13 iulie 2013
Traseu: 900 m inot – 23km bicicleta (MTB) – 6.2 km alergare
Organizator: Extreme Sport Club – Baile Tusnad
Localitate: Baile Tusnad.

Triatlonul de la Sfanta Ana anul acesta a fost si campionat national. Emese Fodor si Andrei Ianos au participat si au iesit vicecampioni nationali.
Emese Fodor – Locul I la categorie si II la general
Am avut cea mai mare sansa sa castig dar, de data asta am avut niste probleme ca niciodata :(. La start au fost 300 de concurenti la individual si 50 de echipe… este foarte greu sa incepi inotul intro asa aglomeratie.
Am “primit” cam 4 minute la proba de inot de la Jakab Benke. Cand am inceput porba de bicla mi-a cazut ciclocomputerul dar l-am gasit repede si am plecat repede la treaba… Dupa 5 km am ajuns din urma toate fetele (trebuie stiut ca cel mai tehnic traseu este aici la Sfanta Ana…. asta fiind in avantajul meu) bineinteles printre ele si cea mai mare favorita – Jakab Benek Hajnalka.

Dupa o coborare spectaculoasa am inceput catararea si acolo am observat ca mi-a sarit bidonul… mi-am dat seama ca imi va fi foarte greu fara apa inca 19 km in ritm fortat. Am sperat ca la punctul de alimentare sa gasesc o stica de apa de 0,5 l… dar nu au fost, erau doar de 1.5l. Am mers in continuare fara apa… si asa am scos cel mai bun timp de la proba bita. Cand am inceput proba de alergare am avut cam 5 minute avans fata de Jakab B Hajnalka dar ea este o buna alergatoare si cum ma asteptam, m-a depasit pe ultima parte, castigand titlu de Campioana. Pentru mine a ramas titlu Vicecampioana si Locul I la categoria mea.

Andrei Ianos Locul II in clasamentul general si Locul I la categorie.
Andrei a fost devansat doar de Cirpian Balanescu resind sa se claseze mai bine decat multi sportivi cunoscuti cum ar fi Albert Gaspar, Boriceanu Sorin si Vlad Metaxa.