Nomad Merida CST

Final de sezon 2012 la Arges Autumn Race

Incheiem sezonul 2012 cu un alt Arges Autumn Race, organizat ca in fiecare an in padurea Trivale din Pitesti. Un XCO reusit unde ne-am strans si concurat cu placere. Traseul a fost superb amenajat cu rampe, trepte si contrapante. Am fost incurajati pe traseu, am ascultat slujba cand treceam pe langa biserica, ne-am intalnit cu multi prieteni, presa si o multime de fotografi. Toate ingredientele necesare unui concurs reusit la final de sezon cand lumea nu mai are asa energie sa concureze. Echipa noastra a fost pe podiumuri, dar mai important este ca am concurat cu placere si bucurie.  Dan.

Mai multe fotografii de la Arges Autumn Race 2012 le puteti gasi pe pagina de facebook a lui Florian Raducanu.

Clasament – rezultate  Arges Autumn Race 2012
Clasament general Feminin 90 minute
Doina TiteiNoMad Merida CST
Anghelus Andreea – Free Bike Team
Serachitopol Monica
Masculin 90 de minute 30-39 ani
Till Streichert
Moroiu Adrian
Sardan Daniel – NoMad Merida CST
Clasament general Feminin 140 min
Gyurka Zsuzsa – NoMad Merida CST
Sandor Andrea – NoMad Merida CST
Dumitru Irina
Masculin 140 de minute 18-29 ani
Kelemen Arpad – NoMad Merida CST
Losonczi Cristian – ProCycling
Kovacs Cristian – ProCycling
Masculin 140 de minute >40 ani
Ionascu Marius – DHS Tibiscus
Sarosi Francisc – ProCycling
Mircea Gustav – NoMad Merida CST

Marian Marin (90min – locul 4)

Impresii rideri:

Gyurka Zsuzsa:  “Ultima cursa de cross-country! Pentru mine Arges Autumn Race nu a insemnat o cursa foarte scurta sau usoara, dar nici dificila ca un maraton. Traseul a fost fain, si destul de solicitant la un moment dat simti o oboseala … mai ales cei care au mers la tura lunga. Mi-au placut mult urcarile si coborarile scurte si abrupte, cu parti technice si interesante, pe scurt a fost o cursa frumoasa. Am reusit sa si cad la o coborare alunecoasa, dar fara consecinte grave. Am obtinut locul 1 la tura lunga.”

Andrea Sandor: “Concursul Arges Autumn Race a insemnat o incheiere de sezon reusita. Competitia a fost de-a dreptul senzationala datorita traseului mult mai interesant fata de cel de anul trecut, tehnic vorbind. Si vremea a fost de partea noastra. Am obtinut locul 2 pe traseul lung. M-am simtit foarte bine si sper ca si la anul voi participa din nou, si va fi la fel de bine organizat ca acum.”

 

Doina Titei: “Editia 2012 a adus o modificare majora concursului de XCO Arges Autumn Race si anume traseul. A fost cu totul diferit. Initial chiar socant de diferit. In primul rand a fost mai intens, cu mult mai multe urcari/coborari si la distante destul de apropiate, nu prea aveai timp sa te odihnesti pe “plat”. Dificultatea a fost crescuta si de niste rampe sau busteni “aranjati” in cale, sau de ce nu, si niste scari improvizate. Scarile care initial m-au speriat, dar dupa o scurta tatonare se putea trece peste ele in deplina siguranta, atata timp cat iti cunosti limitele. M-am inscris de data aceasta la traseul scurt, 90 min. Dupa experienta anilor trecuti, am hotarat sa ma simt bine la concurs, ce-i drept asa a si fost, dat totul 100% si cu zambetul pe buze am reusit sa urc pe locul 1. Cum spunea si Andrea, o inchidere de sezon foarte reusita.”

Kelemen Arpad: A fost un concurs foarte bine organizat, mi-a plăcut foarte mult traseul care a fost foarte distractiv, şi puţin mai tehnic decât anul trecut. Nu am fost foarte pregătit, deoarece e sfârşitul sezonului şi nu prea m-am mai antrenat tare, în ultima vreme am mers cu bicicleta numai din plăcere. Am făcut aşa şi în concurs, în primele două ture am încercat să ţin ritmul cu Tudy, dar tur după tur am pierdut zeci de secunde, şi după ce am constatat că nu am nici o şansă să-l înving, am lăsat, şi m-am dat numai din plăcere, dar am avut grijă totusi să nu mă depaşeasca nimeni. Tudy a meritat clar victoria, s-a văzut de la distanţă că e în formă, şi se simte bine pe noul 29er. După concurs am fost încântat, mulţumită atmosferei extraordinare de pe traseu. Mi-au plăcut porţiunile, unde spectatorii făceau gălăgie cu vuvuzele, trompete şi fluiere, dar m-am simţit destul de bine şi pe porţiunile tehnice. Pentru mine a fost o închidere de sezon foarte plăcută.

Daniel Sardan: In ceea ce priveste cursa am ratat putin startul plecand din lina 2 si stand acolo linistit fara sa incerc sa trec mai in fata. Pe prima urcare unul din baietii mai noi care a luat startul din fata s-a oprit brusc si am intrat in el fiind foarte apropiati. Chiar daca am auzit un pocnet ciudat am coborat si alergat la deal sa minimalizez locurile pierdute. La prima coborare cand sa franez usor am fost socat ca nu mai gaseam frana cu degetele. Se intorsese din cauza impactului spre mine si se deplasase mai spre pipa undeva. Am incercat sa o dreg din mers si i-am gasit o pozitie asemantoare dar schimbatorul se comporta mai ciudat si manetele aveau alte pozitii. Eram oricum multumit de incropeala si bucuros ca XX-ul scump nu s-a spart. La primul podet de lemn era deja blocaj. Cineva nu nimerise bine podul 😀 Deja nu-i mai vedeam pe favoriti dar stiam ca Marinica e undeva cu ei in fata si bifa macar el podiumul.

Usor usor am avansat si dupa jumatatea cursei, la urcarea mare, i-am ajuns pe Marinica (caruia i se potrivea mai bine cusa datorita exploziei lui pe urcarile scurte) si pe Adrian Moroiu (cu care am fost la o tura in vara pe traseul lung de la Surmont si era mai bun). S-au lipit de mine pentru jumatate de tura si am fost si eu mai motivat. Parca in sfarsit incepuse concursul si conta fiecare curba si urcare. Am mai recuperat cateva pozitii si am ajuns pe 2 la general 90min dupa cum ziceau baietii din Cp si incercam sa recuperez sa prind si primul loc.

Cum schimbatorul lovit facea figuri la finalul ultimei ture a cazut lantul de pe foi la schimbare si s-a blocat intre foaia mica si cadru. Dupa indelungi incercari s-a oprit unul din baieti si am reusit impreuna sa-l scoatem. Ii multumesc mult!

 

« »

© 2019 Nomad Merida CST. Theme by Anders Norén.