Nomad Merida CST

4 concursuri intr-un singur weekend: Padina, Medias, Reci si Garana

4-5 august – s-a dovedit a fi un week-end foarte aglomerat. De data aceasta, chiar ne-a fost greu sa alegem unde sa mergem, la un concurs cu o traditie veche – Banat MTB Marathon, la Maratonul Bucegilor – un concurs proaspat, care se desfasoara in cadrul unui festival aflat la a doua editie Padina Fest, la bine cunoscutul triatlonul de la Reci sau la concursul de 24h de la Medias.

A fost dificil, deaceea din nou ne-am impartit in felul urmator:

  • Paul Puiu, Laszlo Szigyarto, Marian Marin, Daniel Rosu (Oac) si Laszlo Pecka au ales Medias 24H (Paul a participat la solo);
  • Doina Titei, Kelemen Arpad, Cosmin Ditomozu, Cornel Stanciu, Stefan Ionut Anghelache si Daniel Sardan au mers la Padina Fest;
  • Emese Fodor a ales sa participe la Triatlonul Reci;
  • Zsuzsa Gyurka, Andrei Ianos si Robert Mircea Gustav (Robike) ne-au reprezentat la Banat MTB Marathon, Garana.

In cele ce urmeaza vom lua pe rand aceste concursuri si vom incerca sa descriem pe scurt modul in care au fost organizate si rezultatele echipei.

  • Incepem cu Maratonul Bucegilor, care s-a desfasurat in cadrul festivalului Padina Fest, un festival care doreste sa devina o traditie nu doar in lumea muzicii, ci si in competitiile de MTB sau alergare montana. Cateva detalii tehnice despre traseu: distanta – 38km, diferenta de nivel 1000m, startul pleaca de pe platoul Lunca  Padinii si traverseaza: Padina – Bolboci – Dichiu – Piatra Arsa – Pestera – Padina.

Care au fost particularitatile: primii 11km au fost de viteza, dupa care au urmat 19km de urcare continua pana la Babele apoi coborare de viteza pana la Piatra Arsa, de unde am avut parte de o coborare foarte tehnica, datorata sleaurilor, malurilor de pamant, single track-ului, portiuni de carry bike. Ce ar trebui de imbunatatit la acest maraton, ar fi gasirea solutiei de inchidere a circulatiei. A fost un numar imens de masini de teren si nu numai, care au ridicat tot praful in fata concurentilor, si cand te gandesti ca fugi in natura ca sa scapi de trafic, te trezesti cu unul chiar in varful muntelui cu soferi mai putin educati in directia sportului. La marcaj ar mai fi loc de imbunatatit lucrurile, in rest atmosfera frumoasa si oameni frumosi.

Kelemen Arpad, a terminat primul cursa in numai 1:45 min, coborarea pentru el a durat fix 25min 🙂 A dovedit ceea ce noi si concurentii lui apropiati stiam deja – ca e cel mai bun. Desi el e foarte bun la coborare s-a desprins de restul baietilor pe urcare in ultima portiune de sosea dovedind cat se serios se antreneaza si ca are o bicicleta competitiva (Merida Big.Nine Carbon Team – 29-er).

Doina Titei, locul 3

  • Triatlonul de la Reci (Haromszek Triatlon), reprezinta o etapa din cadrul Triathlongrandprix-ului, etapa IV. Echipa NoMad Merida a fost reprezentata de Emese, care a participat la proba Olimpica (inot : 1200 m , Ciclism : 26 km, Alergare : 10 km), obtinand locul 2 la general, si locul 1 la categoria de varsta 30-39 ani.

Emese locul 1 la categoria de varsta 30-39 ani, locul 2 la general.

  • Medias 24H, un concurs de 24 ore, organizat de Asociatia Sportiva “Ciclomed” . Detalii tehnice despre traseu: concurentii trebuie sa parcurga cit mai multe ture in timp de 24h, o tura are o distanta de 9,7km, cu o diferenta de nivel de 260m. Concurentii puteau participa la categoriile individuale sau stafeta (4 membri). Paul Puiu a participat la proba individuala, ocupand locul 1, iar pe locurile 1 si 3 la stafeta s-au clasat echipele NoMad (Szigyarto Laszlo, Daniel Rosu, Marian Marin, Laszlo Pecka) si NoMad (Hobby) – in componenta careia au fost prietenii nostri (István Attila Márton, Ovidiu Pintican, Florin Pintican, Zsombor Szigyarto.)
Impresii. Paul Puiu: Medias 24H o competitie frumoasa si grea in acelasi timp. Pentru mine totul a mers cum mi-am propus, desi nu ma asteptam sa am adversari atat de buni. Inainte de start mi-am propus sa pedalez 24h si am facut-o doar ca a fost nevoie de 23h deoarece la ora 7 dimineata am avut un avans de trei ture si locurile 2si 3 s-au oprit. Atunci aveam 28 de ture si simtindu-ma bine am decis sa mai fac doua. In rest toate bune, o cazatura, dureri de spate, degete amortite si cam atat.O echipa extraordinara care a fost alaturi de mine. Cu aceasta competitie ne vedem in 2013 poate sarim de 30 de ture. Salutare tuturor.
Paul Puiu – locul 1 la individual, a cumulat in total 300 Km, 7800m diferenta de nivel in 22ore si 50min!

Szigyarto Laszlo, Daniel Rosu, Marian Marin, Laszlo Pecka – locul 1, stafeta fiind in acelasi timp si echipa suport pentru Paul.

  •  Banat MTB Marathon, aflat deja la a 8-a editie, aceasta competiţie ofera patru trasee diferite ca lungime şi dificultate, având startul şi sosirea în acelaşi punct, în zona Poiana Lupului de la Gărâna – Wolfsberg; 80 de km pentru sportivi cu experienţa si profesionişti, 50 de km pentru amatori care iubesc mountain biking-ul si se luptă pentru weekend-urile petrecute pe bicicletă, 30 de km pentru cei care merg mai rar si 10 km pentru cei care se apuca acum de acest sport.
Impresii Andrei Ianos: Cu o saptamana inainte am primit noul ciclocomputer de la Sigma Rox 9.1. Afiseaza toate informatiile de care ai nevoie intr-o cursa de mountain-bike, mai putin GPS.  M-am inscris la tura lunga de 81 km. Planul meu era sa merg cat mai constant acum ca aveam si informatiile necesare si sa incerc sa mentin ritmul pana la final.  Am plecat mai incet, dar am inceput sa-i prind repede pe o parte din cei plecati in fata mea. Dupa vreo 30 km de cursa in fata era Miron Elisei, Crista Daniel si inca cineva, iar eu eram in grup cu Mihai Olar si Robi cand mi s-a rupt cablul de la schimbatorul de spate. Am avut noroc pentru ca am reusit sa remediez problema, dar am pierdut cateva minute. Multumesc lui Radu Tudor de la Maros ca a oprit si mi-a lasat cheia cu imbusuri. Am reinceput cursa de urmarire si in final am ajuns pe locul 2 la general si tot 2 la categoria de varsta in spatele lui Miron. Un traseu greu dar frumos, marcat ca la carte. Se vede experienta organizatorilor.

Zsuzsa Gyurka – locul 1 –  General Fete, 30km, locul 1 – categoria de varsta

Ianos Andrei – locul 2 – General, 80km, locul 2 – categoria de varsta

Robert Mircea Gustav – locul 3 General, 80km, locul 1 – categoria de varsta

 

Pe langa pozele de mai jos, pe Facebook au fost postate mai multe poze de la Maratonul Bucegilor Padina Fest

« »

© 2019 Nomad Merida CST. Theme by Anders Norén.