Sâmbăta, 7 aprilie, au avut loc două competiții de MTB: MAROS BIKE XCO CUP la Cluj și Gârboavele XC la Galați, ceea ce ne-a determinat să ne împărțim și să fim prezenți la ambele competiții.

MAROS BIKE XCO CUP: a avut loc în pădurea Făget din Cluj-Napoca. Competiția este înscrisă în Calendarul internațional UCI Class 1. Competiția s-a desfășurat pe un traseu în lungime de aproximativ 4,8 km cu 200 m diferență de nivel pe tur, care includea atât secțiuni tehnice în urcare și coborâre cât și secțiuni de viteză. Aici i-am avut pe: Zsuzsa, Mircea Gustav (Robike) și Andrei Ianos. Rezultatele obținute au fost: Zsuzsu – locul 1, categoria Hobby Women 15+, Andrei – locul 2, categoria Open Master Men 30-39, Robike – locul 2, categoria Open Master Men 40+.

Gârboavele XC: s-a desfășurat în pădurea Garboavele, Galați. Organizatorii au oferit două distanțe de parcurs: pentru Amatori de 32km, iar pentru Avansati – 56km. Aici i-am avut pe: Cosmin Ditomozu – locul 3, Avansati, Laco (Szigyarto Laszlo) – locul 2, Avansați, Ștefan Anghelache – locul 10, Avansati și Alexandru Stancu (Doc) – locul 2, Hobby.

 

Iată și câteva impresii:

Andrei: “Pentru mine competitia a inceput  cu o zi inainte, cand am primit bicicleta Merida de la Bikefun. Din pacate nu am reusit sa o montez la timp si a trebuit sa aleg intre a sta acasa si a merge la concurs cu… bicicleta mamei 🙂
La start cei mai multi au crezut ca e o gluma, apoi spre surprinderea mea am primit felicitari. Nu a ras nimeni de mine :)).
In concurs am mers atat cat mi-a permis bicicleta de tare. Nu am reusit sa fac o recunoastere a traseului inainte asa ca a trebuit sa invat pe parcursul turelor. M-am simtit bine de la start pana la sfarsitul cursei.
In final am prins locul 2 la categoria mea de varsta. Un concurs excelent Maros-ul, la care o sa merg mereu chiar si cu bicicleta mamei 🙂 ”

Cosmin: “locul 3 la Galati Avansati – 7 ture l-am obtinut cu niste crampe groaznice in ultimele ture. Vremea perfecta! Ce pot spune despre cum s-a desfasurat concursul… toate bune si frumoase pana cand am inceput sa ajung concuresti de la tura scurta care mi-au dat peste cap ritmul, in rest traseul a fost frumos (bine Maus!)”

MAROS BIKE XCO CUP 07.04.2012