Duminica, 10 iulie, a avut loc maratonul de MTB Surmont Challenge de la Azuga desfasurat in muntii Baiului. Organizatorii au oferit concurentilor 3 trasee: Traseul scurt de 25km, Traseul mediu de 38km si respectiv 44km. Chiar daca par niste distante mici diferenta de nivel a fost foarte mare (400m/1100m/1600m). Organizarea a fost buna, participarea numeroasa, dar limitata la un numar de 500 de concurenti + aproximativ 30 locuri pentru invitati. Vremea torida sau mai bine zis incredibil de calduroasa, a facut ca participarea sa fie putin mai dificila, iar ciclocomputerele sa afiseze la un moment dat o temperatura de 44 de grade!

La Azuga s-a intalnit aproape toata echipa si multi prieteni buni, care au ajutat intr-un mod foarte distractiv sa uitam de agitatia provocata de concurs. Impartirea pe categorii si locurile au fost in felul urmator:

• Laura Sutcliffe la 25km unde a ocupat locul 1
• Patricia Plumbota la 40km a ocupat locul 2
• Doina Titei (Niji) la 40km a ocupat locul 3
• Alex Stancu (Doc) la 40km a ocupat locul 7
• Cosmin Ditomozu la 40km a ocupat locul 6
• Daniel Sardan la 40km a ocupat locul 1
• Emese la proba lunga 46km a ocupat locul 1
• Daniel Rosu (Oac) la proba lunga, 46km a ocupat locul 5

Iata cateva impresii ale membrilor echipei:

Daniel Sardan: “A fost mai dificil decat preconizasem din cauza maselei  extrase, a rulmentului din pedalier care facea figuri, se gripa (azi am aflat de la baietii de la Veloteca ca era fisurat), a jantei spate care era crapata in jurul spitelor si nu stiam daca o sa ma tina pe coborari. De caldura nu mai vorbesc ca a fost aceeasi pentru toata lumea. Ce mi-a placut a fost coboararea pe radacini si urcarea de 9 km unde se mergea la trena si unde am colaborat foarte bine cu cei de la Constanta Cycling Team si Cosmin.”

Doina Titei: “Traseul mediu foarte frumos si complex! Am avut parte de o urcare lunga si solicitanta (din cauza caldurii mari), urcari si coborari tehnice in padure, un push-bike digerabil si un peisaj “breath-taking” 🙂 La inceputul cursei si eu si Patricia am avut probleme cu caldura, dar dupa ce am intrat pe poteca din padure ne-am revenit. La prima coborare pe radacini, m-am trezit cu roata pe spate desfacuta. M-am panicat un pic, dar m-a ajutat un participant caruia ii multumesc mult. Am terminat destul de bine in 3h09min, mi-am propus 3h, dar e ok si asa. A fost o zi frumoasa, mai ales ca NoMad Merida a avut mai multi premianti”.

Daniel Rosu: “A fost greu. Eu la tura lunga am murit de sete si zic ca a fost prea mult push bike. In rest am fost cam praf ca m-au intrecut doi oameni pe care ii batusem la medias :(“

Alex Stancu: ”Orgzanizarea a fost buna, traseul destul de bine marcat, punctele de alimentare pareau foarte bine alimentate, eu n-am stat decat sa iau un pacar de apa si un pic de glucoza. Traseul mediu la care am participat este foarte interesant, cu 9 km de forestier numai bun pentru incalzire, pacat insa ca zonele cu push-bike m-au scos din ritm. Mi-au placut coborarile abrupte din padure pe radacini si single trail-ul. Pentru mine acest concurs a fost un bun antrenament, am vazut care imi sunt punctele slabe si pe viitor trebuie sa exersez mai mult la push-bike. 🙂 Acolo am pierdut mai multe locuri decat pe bicicleta. Ar fi bine introducem aceste trasee (lung si mediu) in calendarul de antrenamente al echipei NoMad Merida Racing Team.”

Foto: Florian Raducanu