Recunoaștere Prima Evadare

Recunoaștere Prima Evadare

Recunoaștere Prima Evadare

1965447_10152393869460990_1525490249851691416_oRecunoaștere Prima Evadare

Duminica, 27 aprilie, a avut loc recunoașterea traseului Prima Evadare, eveniment organizat de NoMad Merida CST.

Programată inițial luni, a doua zi de Paști, ieșirea pe traseul concursului a fost amânată din cauza ploilor. Cei aproximativ 300 de bicicliști care își făcuseră însă planuri să participe și și-au scurtat vacanțele din afara Bucureștiului nu au fost dezamăgiți, pentru că și luni au avut parte de un traseu alternativ pe o vreme cu soare, pe șosea, până la Snagov și înapoi, cu o scurtă escală la mănăstirea Căldărușani.

Duminică, în jurul orei 9, la Arcul de Triumf așteptau deja nerăbdători aproximativ 200 de bicicliști, care au fost escortați de mașina oficială Skoda până la zona clasică a startului, din fața Academiei de Poliție din Băneasa. Aici participanții au fost surprinși de numărul mare de fotografi, veniți și pentru un concurs de alergare din pădure. La ora 10, după o pauză în care au fost așteptați cei ce au ales să vină și să ia startul direct de aici, s-au făcut câteva poze de grup și aproape 500 de bicicliști au plecat pe traseul off-road. Drumul prin Băneasa a fost înjumătățit pentru a traversa mai repede centura și după o regrupare la stâna de oi de la CP4 s-a plecat prin câmpul împânzit de rapiță înflorită spre Palatul Ghica. Odată ajunși la palat participanții s-au reîntâlnit cu mașina oficială, unde s-a făcut din nou o pauză pentru realimentare.

Grupul a devenit ceva mai dispersat, cei mai temerari accelerând pe lângă lac spre pădure, alții, mai precauți, încercând să evite noroiul și bălțile. Unii participanți s-au realimentat cu apă la CP9, de aici urmând partea cea mai dificilă a traseului, din cauza noroiului persistent. Odată ajunși la complexul Astoria, doritorii au putut face o plimbare gratuită pe lac cu vaporul sau cu cele 2 caiace puse la dispoziție de fundația Snagov. Tot aici a fost prezentată și aplicația turistică a traseului Prima Evadare, care explică în timpul parcurgerii traseului prin intermediul căștilor obiectivele pe lângă care treci. Vremea era în acest moment destul de închisă, așa că unii bicicliști s-au retras mai repede spre București, de frica ploii. Ceilalți au stat la iarbă verde sau la restaurant pentru a-și reîncărca bateriile.

La ora 17 cei rămași au avut la dispoziție un autocar, 2 autobuze și un tir puse la dispoziție de NoMad Merida CST, cu care au fost duși înapoi până în Băneasa. Deși a fost mai mult decât suficient loc pentru toată lumea, unii au ales să-și completeze plimbarea cu un sprint pe biciclete pe șosea.

Mai multe detalii despre Prima Evadare găsiți pe pagina oficială www.primaevadare.ro.

Filmările au fost realizate cu Sony Action Cam AS15: