Robert Dobai NoMad Merida CST foto:Judit Mónus Weekend cu podiumuri la Probikers Maraton Oradea și Prima Pedală

Robert Dobai NoMad Merida CST foto:Judit Mónus Weekend cu podiumuri la Probikers Maraton Oradea și Prima Pedală

Alexandra Lazar NoMad Merida CST la Prima Pedala foto: Bulzan Radu

Alexandra Lazar NoMad Merida CST Weekend cu podiumuri la Probikers Maraton Oradea și Prima Pedală

Concurs: Probikers Bike Maraton / Prima Pedală
Data: 13 aprilie 2014 / 12 aprilie 2014
Traseu: scurt 35km, lung 70km / scurt 35km, scurt 50km
Diferență de nivel: 612m, 1224m /
Organizator: Asociatia Sportiva Probikers Bihor /
Site: probikers.ro
Numar concurenți: 200 / 275
Clasament – Rezultate/clasament: Probikers Bike Maraton
Orașul: Oradea / Arad

Robert Dobai – locul I categore și III la general Probikers Bike Maraton

Am mers la Oradea fără prea mult chef de concurs. Traseul nu mi-a plăcut deloc, la start am pornit puţin în faţă pe primul “dâmb” ca să se mai trieze plutonul pentru că nu aveam chef de măcel pe coborâre.
Am rămas cam 5 oameni după primele 15 minute. După încă puţin am rămas 3, era Elisei, Szalay şi cu mine. La sfârșitul primului tur Eli se opreşte după bidon, eu crezându-mă zmeu nu mă opresc şi continui împreună cu riderul din Ungaria.

Pe urcarea cea mai abruptă măreşte ritmul şi se desprinde la câţiva metri în faţă moment în care dintr-o dată ramăn fără puteri cu pulsul relativ ridicat, aşa încât mă opresc să mă întind pe jos. După o vreme mă ajunge Eli şi îmi aruncă un gel care mă mai pune cât de câte pe picoare.

În continuare merg în ritm de bunicuţă cu concurenţii mai lenţi de pe bucla de 35 şi mă târăsc în final pe un loc 3 în clasamentul general. Pe data viitoare sau beau cu o bere mai puţin în seară dinaintea concursului, sau duc două bidoane.

Alexandra Lazăr – locul 2 la Probikers Bike Maraton  și 1 la Prima Pedală

Prima pedală la Arad (sâmbătă): circuit de 8 km care trebuia parcurs de 4 ori, cursă în care am dominat de la start până la finish, terminând pe locul 1 în 1h25min.

Duminică am participat la Marathon ProBikers Oradea, la tura lungă (75 km). A fost a doua cursă ca lungime la care am participat, prima cursa lungă fiind de şosea (Cupa Max Ausnit 2013-90km), fiind de asemenea prima mea cursă lungă la mountainbike.

Am reuşit să termin pe locul doi în 3h40min la 9 minute de prima fată. Am avut probleme pe traseu deoarece am căzut în a doua tură şi eram confuză la ce distanţă era prima fată de mine (erau aproape 2 minute distanţă după prima tură de 37 de km) aşa că am mers în ritmul meu până la finish, riscând mai puţin pe coborâri, pulsul scăzând considerabil.
A fost un traseu foarte bine marcat, traseu pe care îl puteai face 100% pe bicicletă.