Inceput de sezon pentru Robert Dobai

Nomad Merida CST (1)

Inceput de sezon pentru Robert Dobai

Nomad Merida CST Robert Dobai

Prima cursa din sezon a lui Robert Dobai a fost una internaţională şi s-a desfăşurat în Austria. Aici au participat mulţi rideri buni pe care de obicei îi urmărim doar la televizor sau pe net. Robert a obţinut un rezultat bun venind pe locul 63 la 7 secunde după Marton Blaszo şi la 15 minute de câştigător.

Ne povesteşte chiar el cum a fost:

Robert Dobai
Weekend-ul care tocmai a trecut, a marcat începutul sezonului competiţional pentru mine şi totodată primul test ,,în teren” a condiţiei fizice actuale. Pentru asta ne-am deplasat, împreună cu Iulia în Austria la Zobing, acolo unde era programată prima etapă din MTB-Liga, Campionatul Austriac de XCO.
Sâmbătă a fost ziua dedicată întrecerii categoriei sportklasse care se doreşte a fi cea a amatorilor, categorie din care însă primii concurenţi aveau cu siguranţă pregătirea necesară să concureze împreună cu cei de la elite.

Duminică, pe o vreme de început de vara, a avut loc întrecerea destinată sportivilor legitimaţi, cei de la elite urmând să luăm startul în jurul orei 13:30.
Niciun minut mai târziu de ora indicată ne-am aliniat la start într-o ordine prestabilită în funcţie de clasamentul UCI. Astfel am avut norocul de a beneficia de un număr de start cu mult peste nivelul meu actual, dar care mi-a permis să-i văd de aproape pe cei mai buni sportivi prezenţi la competiţie, ciclişti profesionişti precum Kulhavy, Skarnitzl, Cink, Hochenwarter, Soukup şi mulţi alţii.

Startul a fost la fel de rapid precum îl preconizam. Multe îmbrânceli şi coate când din stânga, când din dreapta. Aşa cum m-am aşteptat ritmul nu a scăzut deloc, primii s-au făcut nevăzuţi după câteva sute de metri, iar din spate eram depăşit ori de câte ori dădeam o pedala falsă sau schimbăm pe o viteză mai uşoară. Scopul cu care am pornit, analizând clasamentul ediţiilor trecute, era să nu primesc o tură de la câştigător aşa că în momentul în care m-am văzut în turul cu numărul 6 am simţit o oarecare uşurare, însă doar psihică pentru că fizic eram încă acolo şi mai aveam un tur de făcut.

Spre surprinderea mea, m-am simţit bine şi am reuşit să menţin un ritm constant, lăsând-o mai moale pe coborâri pentru a nu riscă inutil o eventuală căzătură sau o pană având în vedere solul pietruit. Am ajuns la final pe poziţia 63, poziţie cu care sunt mulţumit având în vedere că la start ne-am aliniat 108 sportivi.

Traseul a fost unul rapid fără prea multe porţiuni tehnice şi cu urcări destul de lungi , fiind catalogat de mulţi ca un traseu oldschool, motiv pentru care mi-a şi plăcut şi pentru care recomand acest eveniment tuturor pasionaţilor de MTB- XCO care vor să între în contact cu nivelul competiţional internaţional.

După competiţie am pornit spre Budapesta, acolo unde Wouter Cleppe ne aştepta la o bere şi unde am stat de poveşti până târziu într-o atmosfera mai puţin profesionistă dar mult mai prietenoasă!